“Vond geen leuke kinderschoenen dus open ik maar zelf winkel”

 

Omdat Katrien De Pauw (36) maar moeilijk goede kinderschoenen voor haar kinderen vond nam ze zelf het heft in handen. Het resultaat is SKIP, een nieuwe hippe kinderschoenenwinkel die woensdag opende op de Nieuwelaan.

Katrien heeft samen met haar partner Bram Van Deputte twee dochters: de 6-jarige Billie en de 1,5-jarige Lou. “Ik moest eigenlijk altijd heel ver rijden om een leuke, kwalitatieve kinderschoen te vinden voor Billie en Lou. Daarom had ik op een dag een zot idee: wat als ik nu eens zelf een winkel open? Die droom wordt nu werkelijkheid.”

SKIP richt zich op originele, kwalitatieve merken voor meisjes en jongens die zich onderscheiden van de grote fabrieksmerken. “Je kan hier schoenen vinden die je in een doorsnee winkel niet snel zal zien. Schoenen voor peuters, kleuters en kinderen en dat in een breed gamma: van eerste stappers naar sneakers, feestelijke schoenen voor het eindejaar, stevige schoolschoenen tot fijne ballerina’s.De pasvorm en de kwaliteit van de schoen en de zool primeren. Het doel is dat kinderen gemakkelijk in hun schoenen zitten en vooral geen pijn hebben. Zo heb ik het ook meegekregen van mijn mama, die zelf ook podoloog is.”

De keuze voor Meise is niet toevallig: Katrien is er geboren en getogen. Speciaal voor SKIP heeft ze haar ouderlijk huis verbouwd en gaat ze zelf bij de winkel wonen met haar gezin. “Ik vind het zelf leuk om op een ontspannen manier te shoppen. Mama’s, papa’s en hun kinderen moeten zich hier op hun gemak voelen en ik wil de huiselijke sfeer graag doortrekken.” De winkel is helemaal in kurk ingericht, van de vloer tot de kasten. Een warme en zachte ondergrond, waar kinderen volop kunnen spelen en rondlopen op blote voeten.

SKIP is elke woensdag tot en met zaterdag geopend, telkens van 10 tot 18 uur en is te vinden in de Nieuwelaan 50 in Meise. Op skipshop.be kan iedereen ook online schoenen bestellen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise