Meise dient bezwaar in tegen tracé sneltram

 

Het gemeentebestuur van Meise dient bezwaar in tegen het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP) voor de sneltram van Brabantnet. Meise wil onder meer een oplossing voor het sluiten van de oprit ter hoogte van de Plantentuin. “Mensen die deels onteigend worden, moeten ook de keuze krijgen om volledig onteigend te worden. Het mag absoluut niet gebeuren dat mensen slechts deels wordt onteigend en zij nadien achterblijven in een onleefbare situatie”, zegt schepen van Mobiliteit Jonathan De Valck (N-VA).

Meise eist ook dat alle kosten voor de verlegging van gemeentelijke wegen vanwege de sneltram ten laste van De Lijn en/of de Vlaamse overheid komen en dat de sneltram een meerwaarde biedt op vlak van tijdswinst richting Brussel. Hierover wenst het gemeentebestuur zwart-op-wit garanties. “We willen verder ook boscompensaties en zeker ook voldoende parkeerplaatsen rondom de tramhaltes..” Tenslotte vraagt de gemeente ook het behoud van de rotonde op de Wilgenlaan.

Brabantnet verzamelt nu alle ingediende bezwaarschriften. Het tracé is dus zeker nog niet definitief.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise