Oude motoren en Renaultexpo op tweede 'Petrol Factory'

 

Tijdens de tweede editie van ‘Petrol Factory’ op 17 en 18 juni haalt De Kruitfabriek opnieuw een topcollectie oude motoren naar de Steenkaai. “De nadruk zal ditmaal liggen op Italiaanse en Belgische pronkstukken, samen met een aantal fantastische ‘custom bikes’”, klinkt het bij de organisatie.

Er zal eveneens terug geblikt worden op 62 jaar auto-assemblage in de Vilvoordse Renaultfabriek. “Deze fabriek sloot noodgedwongen en onder brutale omstandigheden haar deuren 20 jaar geleden, maar stond door de jaren heen vooral bekend als één van de meest performante en best presterende assemblage-eenheden van de Renault groep wereldwijd”, legt Didier Cortois van De Kruitfabriek uit. “Tijdens deze expo willen we het harde werk van duizenden arbeiders die in die meer dan 60 jaar het beste van zichzelf gegeven hebben onder de aandacht brengen. Er rolden tijdens de laatste actieve jaren van de fabriek jaarlijks niet minder dan 140.000 auto’s van de band. Dat blijven ook vandaag nog bijzondere cijfers en toch wel iets waar de voormalige werknemers terecht trots op mogen zijn.”

De expo zal uiteraard stilstaan bij de sluiting van Renault Vilvoorde, maar de nadruk ligt toch bij de realisaties door de jaren heen. Zo kan je tijdens de Renault Expo op zaterdag 17 en zondag 18 juni onder andere speciale edities van de legendarische R4 bewonderen, een originele 4 CV van begin jaren ’50 en een prachtexemplaar van de Renault Dauphine uit 1967. De expo zal open zijn op zaterdag 17 juni en zondag 18 juni (tijdens Petrol Factory), doorlopend tussen 10 en 18 uur.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise