900 deelnemers op laatste regionale sportdag

 

Zowat 900 gemeente- en OCMW-personeelsleden uit Meise, Londerzeel, Kapelle-op-den-Bos, Grimbergen, Vilvoorde, Wemmel, Opwijk, Asse en Merchtem hebben gisteren deelgenomen aan de regionale sportdag. De kans is bijzonder groot dat het meteen de laatste editie was.

In Meise stonden gisteren een hele dag lang tal van sportactiviteiten gepland. Vooral in de Nationale Plantentuin waren heel wat dingen te doen. Ook in vissersclub Nerom en in de sporthal van Meise kon het gemeente- en OCMW-personeel van de negen gemeenten sporten.

Na 19 jaar was het meer dan waarschijnlijk de laatste regionale sportdag. Op 1 januari 2018 houdt de Regiowerking Sport Vlaams-Brabant, die de organisatie in handen had, namelijk op met bestaan. Vanaf dan wordt ‘sport’ een Vlaamse materie. De kans dat een andere organisatie de sportdag overneemt, is miniem. Om na 19 jaar toch gepast afscheid te nemen van de regionale sportdag stond de Londerzeelse covergroep ‘De Nieuwe Martelaren’ gisteren op het podium aan de Oranjerie van de Plantentuin.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise