Sluikstort pal voor recyclagepark

Sluikstorters hebben een hele container vol zwerfvuil gedumpt… pal voor de ingang van het containerpark. “Dit is het toppunt van lef”, reageert zwerfvuilcoach Luc Larivi√®re

Vuilniszakken, houtplanken en ander afval liggen op een berg voor de poort van het recyclagepark. Die werden er vrijdag tussen 21.30 uur en 22.30 uur achtergelaten door een man die met een witte vrachtwagen was komen aanrijden. Een alerte buurtbewoner zag hoe hij de inhoud van zijn container dumpte en vervolgens in allerijl met gedoofde lichten en openstaande deuren wegreed. De buurman waarschuwde de politie, maar de sluikstorter was allang verdwenen toen die ter plaatse kwam.

“Dit spelletje blijft maar duren”, klaagt Luc Larivi√®re. Hij vecht al jaren tegen het sluikstortprobleem. “Vooral de Kerkhofstraat is een populaire plek, daar vinden we om de zoveel weken een nieuwe berg huisvuil. Telkens opnieuw moeten we hun rommel opruimen en het is de belastingbetaler die ervoor opdraait.” Het is voor de zwerfvuilcoaches niet gemakkelijk om de daders te betrappen. “Daarom zijn wij al jaren vragende partij voor camera’s aan het recyclagepark”, aldus Larivi√®re. “Er wordt immers niet alleen gesluikstort, ook inbrekers slaan hier vaak hun slag.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise