HO Wolvertem Merchtem start met G-voetbal

G-voetbal, dat is voetbal voor mensen met een beperking. Minder compeitief ingesteld, meer gericht op het goede gevoel en het plezier van het sporten. Fusieclub Hoger Op Wolvertem Merchtem wil begin april met G-voetbal van start gaan. Binnen de club werd een apart bestuur opgestart met Eddie De Block als voorzitter en Ellen De Clerck als secretaris.

Er is niet over één nacht ijs gegaan. Initiatiefnemers Cris Lion en Guy Keymmolen gingen hun licht opsteken bij andere clubs en bij instanties als Sport Vlaanderen en To Walk Again. Maar op 6 april wordt de start gegeven met een initiatietraining voor alle kandidaat spelers, jongens en meisjes, mannen en vrouwen want er staat geen leeftijdsgrens op deelname aan het G-voetbal.

Het sportcomplex Dooren heeft alle faciliteiten in huis om de G-sporters veilig en aangenaam te laten sporten. Er wordt gezorgd voor begeleiding door ervaren mensen. Aan het einde van de training is er voor alle deelnemers nog een mooie verrassing. G-voetbal richt zich op mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking.

Het is niet meteen de bedoeling om in competitieverband aan te trainen maar de leden van de G-ploeg krijgen wel een uitrusting zoals alle andere spelers van Hoger Op Wolvertem Merchtem. Wil je erbij zijn, wil je je zoon of dochter laten deelnemen dat vraagt de club wel op voorhand in te schrijven via de website www.wolvertem-merchtem.be of via Gvoetbal@wolvertem-merchtem.be Deelnemen aan de initiatietraining is volledig gratis.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk