Opwijk in vervoersregio Aalst

Opwijk zal samen met zestien andere  gemeenten in de regio Dender en West-Brabant deel uitmaken van de Vervoersregioraad Aalst. Dat is, samen met Mechelen en de Westhoek, een van de pilootregio’s die door de Vlaamse regering werden aangeduid om het openbaar vervoersaanbod te reorganiseren.

De Vervoersregioraad Aalst moet tegen het najaar van 2017 een vervoersregioplan uittekenen. Het statuut van proefregio houdt in dat lokale besturen rechtstreeks in dialoog gaan met de Vlaamse overheid en hun agentschappen, zoals De Lijn, over de organisatie van het vervoersaanbod in onze regio.

Volgende gemeenten maken deel uit van de Vervoersregioraad Aalst : Aalst, Affligem, Denderleeuw, Liedekerke, Ninove, Opwijk, Buggenhout, Haaltert, Erpe-Mere, Sint-Lievens-Houtem, Lede, Wichelen, Lebbeke, Dendermonde, Berlare, Zele en Hamme.

Met een station dat dagelijks meer dan 1.000 pendelaars bedient en frequente busverbindingen is Opwijk een belangrijke pion in de vervoersregio. Opwijk telt ook een groot aantal scholieren. Het vervoersregioplan moet toelaten het aanbod beter af te stemmen op de vraag.