76 jongeren fietsen 'in het donker'

 

In deze donkere wintermaanden fietsen jongeren nog steeds zonder degelijk fietsverlichting. Dat blijkt uit de zes controle-acties die de politiezone KLM in de gemeenten Kapelle-op- den-Bos, Londerzeel en Meise voerde voor de campagne ‘Ik zie je graag’. Daarbij werden 784 fietsers op de fietsroutes naar school gecontroleerd.

Van 76 jongeren (tussen 12 en 18 jaar oud ) was de fietsverlichting toch niet in orde. De provincie Vlaams-Brabant heeft de politie voorzien van gratis campagnemateriaal ter verbetering van de zichtbaarheid van fietsers op de openbare weg.

Het pakket campagnemateriaal bevat onder meer120 reflecterende fietsplaatjes van het knuffelbos; posters met ‘glow in the dark’-effect en fietslichtjes. De cartoons met de figuren van het Knuffelbos werden getekend door cartoonist Jeroom. Zo veel mogelijk leerlingen kregen een reflecterend fietsplaatje.

Om de fietsers veilig tot op school, thuis of tot bij de fietsenmaker te laten geraken werden 70 fietslichtjes uitgedeeld aan leerlingen die ze nodig hadden. De ouders van de kinderen waarvan de fietsverlichting niet in werking of defect was, kregen een brief waarin ze op het gevaar gewezen werden.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise