Openbare verkoop oud-gemeentehuis op 18 januari

 

De openbare verkoop van het 19de eeuwse oud-gemeentehuis van Wolvertem vindt plaats op woensdag 18 januari. Er is geen instelprijs voorzien. Het gemeentebestuur heeft bij de opmaak van de begroting beslist om het gebouw te verkopen. Maar voor de Wolvertemnaren blijft het pand door zijn overheersende centrale ligging op het Gemeenteplein een grote sentimentele waarde hebben. Veel inwoners zijn dan ook ongerust over wat er mee gaat gebeuren.

Het oud-gemeentehuis is niet beschermd maar wel een waardevol historisch gebouw. Bij herbestemming dienen de karakteristieke gevels hoofdzakelijk behouden te blijven, enkel beperkte aanpassingen mogelijk. Zo moeten gevels, glasramen, de gedenksteen voor de oud- strijders en de schouw in de voormalige raadzaal zeker behouden blijven.

Als nieuwe bestemming zijn culturele en sociale voorzieningen, horeca, vrije beroepen, kantoren of diensten mogelijk. In het pand wonen is dus niet mogelijk. De openbare verkoop vindt plaats om 15 uur in taverne Den Boomgaard in Wolvertem.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise