Marcel Belgrado wordt ere-burgemeester

 

Marcel Belgrado (84) wordt ere-burgemeester van Meise. De gemeenteraad heeft dat beslist tijdens een besloten zitting, waarbij Belgrado zelf de zaal even moest verlaten. Het initiatief kwam nota bene van politiek rivaal Roger Heyvaert (Open Vld), met wie Belgrado destijds nog kampte voor de burgemeestersjerp. “Ik ben zeer vereerd”, reageert Belgrado, zelf CD&V’er.” Ik had dit anders zelf nooit aangevraagd. Met Roger Heyvaert heb ik ondanks de verschillende politieke kleur altijd een goede verstandhouding gehad.”

Belgrado krijgt de eretitel omwille van zijn indrukwekkende staat van dienst. Eind augustus zette hij na een indrukwekkende politieke carrière van 46 jaar een stapje terug. Hij gaf zijn schepen-sjerp door aan Emiel De Boeck en zetelt sindsdien enkel nog als gemeenteraadslid. Van begin 2007 tot eind 2012 was hij burgemeester van Meise.

geeft op 1 september de schepen-sjerp door aan Emiel De Boeck. De ouderdomsdeken van de gemeenteraad zet na 46 jaar een punt achter een rijkgevulde politieke carrière. “Het is mooi geweest”, blikt Belgrado terug.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise