Langste picknicktafel staat in Plantentuin

De langste picknicktafel ter wereld staat voortaan in de Plantentuin in Meise. Het record staat nu op 300 meter en 58 centimeter.

Tot voor kort stond het offici√ęle wereldrecord op naam van een organisatie in Koeweit, met 194 meter en 70 centimeter. De Plantentuin wilde beter doen en bouwde de voorbije weken op het domein in Meise aan een langere versie.

Die werd officieel opgemeten door een gerechtsdeurwaarder.

“We zorgden zelf voor het ontwerp en de constructie. We lasten en schilderden maar liefst 178 metalen poten aan elkaar, die 2.400 meter aan planken ondersteunen. Op de picknicktafel staat ook een zeventigtal potten met vergeten groenten en eetbare bloemen”, aldus Manon van Hoye van de Plantentuin.

En het resultaat mag er wezen. De picknicktafel blijft de hele zomer staan, dus wie ook eens de benen onder tafel wil steken, heeft daar nog ruimschoots de tijd voor.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise