Nieuwe klaslokalen voor 90 kleuters

De 90 kleuters van basisschool Klim Op in Meise hebben gisteren hun intrek genomen in een spiksplinternieuw gebouw. Voor deze ‘eerste schooldag’ werd speciaal de rode loper uitgerold.

Het gaat over vier klassen van 70 m2 met een polyvalente ruimte. Elk klasje krijgt ook een eigen tuintje en en er komt ook nog een aparte speelplaats.

De kleuters van gemeentelijke basisschool Klim Op zaten sinds begin dit schooljaar in de voormalige beschutte werkplaats in de Neromstraat. De oude lokalen werden namelijk ook afgebroken.

In de plaats werd intussen achter de huidige school een nieuwbouw opgetrokken. Die bestaat uit vier klassen en een polyvalente ruimte. “Die wordt gebruikt als binnenspeelruimte en er wordt ook LO gegeven”, legt directrice Griet De Roos uit. “De kinderen eten daar ook hun botterhammen op.”

Voor de kleuters was het gisteren dan ook een bijzondere dag. “We hebben speciaal een rode loper gekocht om hen welkom te heten. De kleuterleidsters hebben hun volledige Paasvakantie opgeofferd om de klassen op een toffe manier in te richten en de verhuis voor te bereiden. Iedereen is heel tevreden met het resultaat en ook de kindjes waren heel blij.”

De buitenaanleg is nog aan de gang. “Elke klas krijgt een eigen tuintje en ook plaats om bijvoorbeeld een zandbak te installeren. Er komt ook nog een aparte kinderspeelplaats tegen volgend schooljaar. We gaan die dan ook ‘pimpen’. Achteraan komt er bovendien nog een groene weide met speeltuigen.”

Omdat de school prat gaat op haar landelijke ligging wordt ook die troef uitgespeeld. “Speciaal voor de kleuters hebben we lage vensters voorzien. Op die manier kunnen ze de paarden en de schapen zien die in de weiden lopen.”

De nieuwbouw heeft zowat 1 miljoen euro gekost.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise