Speelpleinwerking Asse vanaf volgend jaar in Walfergem

De gemeentelijke speelpleinwerking in Asse verhuist vanaf februari 2017 tijdelijk naar de gemeenteschool van Walfergem. Dat besliste het schepencollege van Asse.

De beslissing is nog een uitloper van het vonnis uit 2014 van de Assese vrederechter, in een aanslepende procedure tussen het gemeentebestuur en een aantal bewoners van de Potteel. De bewoners stapten in 2010 naar de rechter om de geluidshinder aan te klagen van de jeugdgebouwen op de Boekfos.

De gebouwen (uit 2006) worden gebruikt door de Scouts en Gidsen van Asse, de voor- en naschoolse opvang Spinibo en de speelpleinwerking tijdens de vakantieperiodes.

Voor de Scouts en Gidsen en het IBO Spinibo werd de klacht uiteindelijk verworpen, maar voor de speelpleinwerking kregen de omwonenden deels gelijk. In het vonnis stond dat Asse nog twee jaar de tijd kreeg om een alternatief te zoeken. Vanaf de krokusvakantie 2017 geldt voor de speelpleinwerking op de Boekfos een feitelijk verbod voor buitenactiviteiten met meer dan 30 kinderen, tenzij dit beperkt is tot maximum één uur per dag.

‚ÄúBuitenspelen in de vakantie is voor kinderen heel belangrijk. Het is praktisch niet haalbaar deze regel toe te passen, want er worden tijdens de schoolvakanties dagelijks veel meer dan 30 kinderen opgevangen‚ÄĚ, zegt schepen Micheline De Mol (CD&V).

De verhuis van de speelpleinwerking naar de gemeenteschool van Walfergem is tijdelijk in afwachting van een definitieve oplossing.

‚ÄúDe school ligt centraal in Asse en beschikt over de nodige binnen- en buiteninfrastructuur om kinderen een mooie tijd te laten beleven‚ÄĚ, aldus het bestuur.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk