Meise lanceert nieuwe website

De gemeente Meise lanceerde zopas een gloed nieuwe website.

“Er is hard aan gewerkt om de website klantvriendelijk en eenvoudig in gebruik te maken. Nieuwigheid is het e-loket, waar je nu documenten digitaal kan aanvragen. Beetje bij beetje zullen we dit uitbouwen tot een echt digitaal loket voor onze inwoners”, zegt schepen Sonja Becq (CD&V), bevoegd voor communicatie.

De website is ingedeeld in drie rubrieken: ‘Wonen en leven’, ‘Vrije tijd’ en ‘Uw gemeente’.

Informatie over scholen en kinderopvang vind je bijvoorbeeld onder ‘Wonen en leven’, informatie over cultuur valt onder ‘Vrije Tijd’ enzovoort. Als je met de muis over de titel veegt, zie je de onderliggende thema’s. Zoek je toch liever per dienst? Onder ‘Uw gemeente’ krijg je onder andere een overzicht van de diensten met een ABC-lijst van alle onderwerpen.

Enkele opvallende andere rubrieken zijn :

  • Wegenwerken en hinder: hierdoor krijgen inwoners snel zicht op mogelijke omleiding, tijdelijk parkeerverbod naar aanleiding van werken of evenementen.
  • Stratenplan: in één oogopslag zie je wat waar ligt in de gemeente. Je kan alle straten in Meise opzoeken, maar ook belangrijke gebouwen of plaatsen zijn aangeduid (bv.. sporthallen of begraafplaatsen). In de toekomst zullen ook de wegenwerken hierop worden aangeduid.
  • E-loket: waarop je al enkele documenten digitaal kan aanvragen. Zo zal het voor een adreswijziging niet meer naar de dienst Bevolking moeten komen. Beetje bij beetje zal dit e-loket uitgebreid worden. Op dit moment zijn nog geen rechtstreekse betalingen mogelijk, maar dat is zeker een volgende stap.

“We brengen de informatie op een snelle en toegankelijke manier bij alle inwoners. Zo zijn ook alle ruimtelijke plannen (RUPS’s, verkavelingen,…) voortaan beschikbaar op de website. Ook wie zelf een of ander wil organiseren kan nu gemakkelijk aan de slag via de rubriek ‘Zelf iets organiseren’. Daar vind je niet enkel alle te huren lokalen terug, maar ook reglementen, uitleendienst … “

De website past zich nu ook automatisch aan aan het scherm waarop je kijkt.

“Met deze website zetten we een stap vooruit in de digitale wereld. We doen een oproep aan alle inwoners om onze nieuwe website te ontdekken! Suggesties voor verbetering zijn altijd welkom, want we blijven de website verbeteren en uitbreiden”, aldus Sonja Becq.