Extra deelwagen voor Cambio Aalst

Er komt een extra deelwagen van cambio in Aalst en er worden ook twee nieuwe standplaatsen geopend, namelijk Vredeplein en Varkensmarkt.

In totaal zijn er nu vier deelwagens in omloop, met respectievelijke ophaalpunten aan Aalst Station, de Pupillen, de Varkensmarkt & het Vredeplein.

“Door deze uitbreiding krijgen meer Aalstenaars toegang tot een deelwagen binnen loop- of fietsafstand van hun woning of werkplek”, zegt schepen Dylan Casaer (SD&P).

“Voor wie pakweg minder dan 10.000 km op jaarbasis rijdt, is autodelen trouwens ook financieel interessant. We hopen onze stadsgenoten dan ook warm te maken voor dit makkelijke, duurzame en voordelige alternatief voor een eigen wagen.”

In september 2012 startte cambio autodelen op in Aalst, in samenwerking met het lokaal bestuur. Momenteel telt Aalst een 100-tal gebruikers. Ook de stad zelf doet een deel van haar dienstverplaatsingen met dit duurzaam alternatief.

“We stellen vast dat meer en meer mensen hun weg vinden naar het systeem van autodelen”, zo stelt schepen van mobiliteit Dylan Casaer (SD&P). “De tijd leek dan ook rijp om het aanbod verder uit te breiden.”

(de video onder dateert van de lancering uit 2012)