Politie KLM controleert 650 fietsers

In het kader van de campagne ‘Ik zie je graag’ heeft de politiezone Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel en Meise (KLM) zes acties uitgevoerd op haar grondgebied. Daarbij werden 650 fietsers op de fietsroutes naar school of werk gecontroleerd.

98 jongeren tussen 12 en 18 reden zonder de juiste fietsverlichting. De fietsers tussen 16 en 18 jaar oud die niet in orde waren met hun fietsverlichting, kregen een bekeuring toegestuurd.

De politiezone kreeg van de provincie Vlaams-Brabant ook gratis campagnemateriaal om de zichtbaarheid te verbeteren van fietsers op de openbare weg: onder meer 120 reflecterende fietsplaatjes van het Knuffelbos, posters met ‘glow in the dark’-effect en fietslichtjes.

Zo veel mogelijk leerlingen kregen een reflecterend fietsplaatje. En om de fietsers veilig tot bij de fietsenmaker te laten geraken, deelde de politie 70 fietslichtjes uit aan leerlingen die ze nodig hadden.

De ouders van de kinderen waarvan de fietsverlichting niet aan stond of niet werkte, kregen een brief waarin de politie hen wijst op het nut van goede fietsverlichting. De komende maanden zal de politiezone KLM nog verschillende controles uitvoeren.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise