Politie opgeroepen voor 'verdachte' drone

 

Een drone van onbekende oorsprong heeft maandagavond voor nogal wat ongerustheid gezorgd in grote delen van Meise en Wolvertem. Omdat bewoners vreesden dat inbrekers met het tuig ‘op verkenning’ waren, werd zelfs de politie opgeroepen. Die kwam ter plaatse maar toen was de vogel al letterlijk gaan vliegen.

Vanaf 21 uur zou de drone een klein uur lang gevlogen hebben boven groot Meise. Naar verluidt ging het om een zeer stil en dus professioneel exemplaar met vier knipperende lichtjes. Omwille van de grote actieradius lijkt het ook waarschijnlijk dat de drone gevolgd werd door een auto en van daaruit bestuurd werd. Het toestel werd onder meer gezien in Meuzegem, boven de A12, de Kapellelaan en de wijk in Eversem. Van daaruit werd ook de politie verwittigd.

“Er is inderdaad rond 22 uur een melding geweest van een drone”, zegt commissaris Luc Schellemans van de politiezone KLM. “Het zou om een redelijk groot exemplaar gegaan hebben die al 45 minuten boven de wijk in Eversem vloog. Een ploeg is ter plaatse geweest maar heeft niets meer gezien. De vraag is uiteraard of we dan wel iets hadden kunnen doen. Je weet dan nog niet waar het ding vandaan komt.”

Op de blog Meise-Wolvertem-Oppem werd meteen al druk gespeculeerd over inbrekers die op deze manier hun slag voorbereidden. “Er zijn momenteel wel wat inbraken maar voorlopig hebben we zeker nog geen link kunnen leggen met de inzet van drones. Je moet ook al een infrarood-camera op die drone hebben staan om in het donker ook maar iets waar te nemen”, aldus Schellemans.

Het staat alleszins vast dat de eigenaar zijn drone illegaal bestuurde want het gebruik ervan is nog steeds maar erg beperkt toegelaten.

Ook de vrouw van Luc Larivière uit de Ossegemstraat spotte de drone. “We laten onze rolluiken nu langer op, juist omwille van die vele inbraken”, zegt Larivière. “Het toestel kwam recht vanover de Sportschuur onze richting uitgevlogen. Ik heb nog gezegd dat het een vliegtuig was dat zijn landingslichten had aangestoken. Maar volgens mijn vrouw vloog het veel lager dan een vliegtuig. Toen we daarna van die andere meldingen hoorden, wisten we meteen dat het die drone moet zijn geweest…”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise