Jo Vally ereburger van Meise

Jo Vally is naast wielrenner Eddy Merckx en Baron Jean-Baptiste Van Gysel de derde nog levende ereburger van Meise. “Dit is een hele eer voor mij”, aldus Valère Lauwers, alias Jo Vally.

Enkele weken geleden geraakte al bekend dat het gemeentebestuur van Meise een huldiging voor Jo Vally aan het uitwerken was. De zanger scoort momenteel namelijk een hit met het liedje ‘Wolvertem City’ en zet daarmee de deelgemeente van Meise op de kaart.

Als bedanking mocht Valère Lauwers het Gulden Boek van de gemeente ondertekenen. Daarnaast werd ook een tegel met onder meer zijn naam en geboortedatum onthuld. De tegel zal één van de komende dagen in het voetpad voor Vally’s geboortehuis in de Oppemstraat in Wolvertem verwerkt worden. In dat huis woont Leonie, de moeder van de charmezanger, nog steeds.

Een dag voor de huldiging werd echter ook op de gemeenteraad beslist om Jo Vally tot ereburger van Meise te benoemen. Het was de Open Vld-fractie die het punt op de agenda zette. De gemeenteraad keurde het voorstel goed.

“Een titel die hij verdient”, zegt schepen Marcel Belgrado (CD&V). “Jo Vally heeft al heel veel betekend voor Meise, dus is het logisch dat hij in het rijtje van Eddy Merckx en Baron Jean-Baptiste Van Gysel komt te staan. Voortaan telt onze gemeente dus drie nog levende ereburgers.”

De charmezanger is zelf ook heel fier dat hij de titel kreeg. “Enkele jaren geleden waren er al plannen om me tot ereburger te benoemen, maar toen was die eer voor Eddy Merckx weggelegd”, klinkt het.

“Er werd wel steeds gezegd dat ik de titel nog zou krijgen. Dat ik nu naast de ex-wielerkampioen sta, is een hele eer. Naast Merckx ben ik namelijk maar een kleine garnaal, maar toch zijn we beiden maar mooi ereburger en prijkt mijn naam naast de zijne in het Gulden Boek (lacht).”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise