Opening wandelpad tijdens Halloweenhappening

Natuurpunt Meise opent zaterdag een nieuw wandelpad in de Birrebeekvallei. Het gaat om een oude buurtweg die de Kapellelaan met de Wandelstraat verbindt.

“Het vormt een mooie aanvulling op de al bestaande wandelpaden in de Birrebeekvallei”, zegt voorzitter Frank Vermoesen. De provincie kende een subsidie toe van bijna 13.000 euro voor de realisatie van het project.

In 2014 werd ter gelegenheid van de 20ste verjaardag van de afdeling in Eversem een nieuw bosje aangeplant met ongeveer 1.000 bomen. “Nu wordt het nieuwe bos ontsloten door de aanleg van een nieuwe wandelweg. Er komen nog bomenrijen, struiken, brugjes voor de natste plekken op het parcours en een poel. Over enkele maanden zal het wandelpad nog over een stukje opgehoogd worden om natte voeten te vermijden. Dan komen er ook voetgangerssassen aan de uiteinden om te vermijden dat fietsers het pad zouden gebruiken.”

Het wandelpad loopt over eigendommen van de gemeente, Haviland en de Vlaamse Overheid. “De grond van Haviland is eigenlijk het oude stort van Eversem dat nu een groene nabestemming kreeg.”

Het wandelpad wordt op een erg originele manier geopend, met name in het donker. De inhuldiging gebeurt immers ter gelegenheid van de Halloweenhappening van Natuurpunt op zaterdag 31 oktober.

Naast een gezellig veldcafé met verse pompoensoep kan je er langs de donkere paadjes genieten van verlichte pompoenen en bieten. Enkele trollen en heksen maken het bos onveilig en een natuurgids brengt de nacht tot leven met een verhaal over uilen, reeën, nachtvlinders en andere nachtdieren. Er worden ook beelden getoond die in het gebied met de wildcamera werden gemaakt.

Je bent doorlopend (al dan niet verkleed) welkom tussen 19 en 23 uur. Plaats van afspraak: toegang natuurgebied Birrebeekvallei, Broekstraat (naast nummer 72) in Meise.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise