Vandalismetol blijft oplopen

Er zijn nu al ruim 70 schadegevallen bekend van Meisenaren wiens auto afgelopen weekend werd bekrast door vandalen. Ook in Grimbergen zijn er zes schadegevallen. Van de daders ontbreekt vooralsnog elk spoor.

Het lijkt intussen van kwaad naar erger te gaan in Meise. De voorbije weken waren er al ingegooide bushokjes en graffiti. Bij voetbalclub Sporting Oppem blijken nu ook verschillende ruiten kapotgeschoten met een soort loodjesgeweer. De politie betwijfelt echter of er een verband is tussen alle baldadigheden.

De ‘strooptocht’ van een aantal vandalen dit weekend door Meise heeft nog meer slachtoffers gemaakt dan eerst werd aangenomen. De politie is dan ook koortsachtig op zoek naar de daders.

“De camerabeelden van horecazaken, bankinstellingen en privé-personen worden uitgeplozen, voorlopig echter zonder concreet resultaat”, zegt commissaris Paul De Ridder van de zone KLM. Er zijn twee rechercheurs speciaal op de zaak gezet met als enige taak te proberen de daders zo snel mogelijk te identificeren. Ook mensen van de wijkwerking en de interventie zijn er meer bezig. We zijn dus intensief aan het zoeken. Alle tips zijn echter zeer welkom.”

De daders sloegen hun slag over twee nachten verspreid en mogelijk ook over de gemeentegrenzen heen. Ook in Grimbergen kwamen namelijk meldingen binnen bij de politie.

“Wij hebben in totaal 6 aangiftes binnengekregen van beschadigingen aan voertuigen”, zegt woordvoerster Katrien Meysman. “Er werden onder meer 2 voertuigen bekrast in Beigem en 3 in Grimbergen centrum (omgeving Merodestraat). Momenteeel hebben wij geen enkele materiële link tussen de feiten. Maar gezien de gelijkaardige modus en hetzelfde tijdstip kan er mogelijk wel een verband zijn.”

Intussen lijkt het van kwaad naar erger te gaan met het vandalisme in Meise. Niet alleen werden de voorbije weken bushokjes ingegooid en graffiti op openbaar domein gespoten. Nu blijkt dat bij voetbalclub Sporting Oppem de ramen van kleedkamers en kantine kapotgeschoten werden met een soort loodjesgeweer. Gisteren konden de trainer, secretaris en voorzitter beginnen met de opkuis.

“Het is huilen met de pet op”, zegt voorzitter Dirk Geerts. “Het ligt hier vol glas. Het gaat om vier à vijf ramen die kapotgeschoten zijn. Ze zitten vol kleine gaatjes. We gaan nu een en ander voorlopig afschermen met houten planken.”

Het is niet voor het eerst dat de club getroffen wordt. “Elke keer als het vakantie is proberen ze in te breken of is er iets kapot als je terug komt. Plezant…”

Commissaris De Ridder betwijfelt dat er een verband is. “We sluiten uiteraard niks uit maar ik vermoed dat het een samenloop is van omstandigheden.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise