Meer vliegtuigen over Noordrand

Tot 15 augustus moeten inwoners van onder meer Diegem, Vilvoorde, Grimbergen en Meise meer vliegtuiglawaai verdragen.

De werken aan start- en landingsbaan 25L/07R zijn sinds maandag in een nieuwe fase getreden, waardoor twee weken lang alleen de piste 25R/07L gebruikt kan worden.

In mei startten de renovatiewerken aan start- en landingsbaan 25L/07R op de luchthaven van Zaventem. Broodnodige werken, die één keer om de dertig jaar uitgevoerd moeten worden.

De voorbije weken konden vliegtuigen nog op twee pistes landen, maar omdat de werken nu opschuiven naar de kruising van start- en landingsbanen 25L/07R en 01/19, kan er alleen op de enig overgebleven piste (25R/07L) opgestegen en geland worden.

Daardoor krijgen de inwoners van de Noordrand, waaronder gemeentes als Diegem, Londerzeel, Meise, Grimbergen en Vilvoorde vallen, een pak meer vliegtuiglawaai te slikken. Dat zal tot 15 augustus het geval zijn.

Vijf burgemeesters vroegen voor deze periode een betere spreiding van de vluchten, maar dat was niet mogelijk omdat Belgocontrol daarvoor een maandenlange voorbereiding moet hanteren. Wel werd het maximaal aantal opstijgende vluchten van 74 naar 40 per uur teruggebracht.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise