Kleuters naar voormalige beschutte werkplaats

 

De voormalige beschutte werkplaats in de Neromstraat wordt momenteel door gemeentearbeiders in allerijl klaargestoomd om de kleuters van basisschool Klim Op op te vangen. Die moeten weg uit hun huidige klassen omdat die worden gesloopt en vervangen door een nieuwbouw.

De werken voor de nieuwe kleuterafdeling in Klim Op in Westrode gaan begin september van start. Er komen vier nieuwe kleuterklassen en een overdekte speelruimte. De werken zullen duren tot Nieuwjaar.

Omdat de huidige lokalen worden afgebroken moest een andere oplossing gezocht worden voor de kleuters. “Eerst hadden we gedacht aan prefabklassen. Maar die zouden uit veiligheidsoverwegingen redelijk ver in de achterliggende weide moeten komen te staan om uit de werfzone te blijven”, vertelt schepen van Onderwijs Marcel Belgrado (CD&V). “Dat zou in de winter ook problemen kunnen scheppen en daar zou dan ook nog extra sanitair moeten voorzien worden. De kostprijs zou aanzienlijk zijn geweest.”

Een betere oplossing bleek de voormalige beschutte werkplaats op de Neromstraat. “Die is weliswaar verkocht maar staat nog steeds leeg. We kunnen die als gemeente huren. Het voordeel is dat we er alle 75 kleuters samen kunnen onderbrengen. Ze worden ‘s morgen met twee bussen opgehaald op de school en tot daar vervoerd en ‘s namiddags teruggebracht. Er is een ruime overdekte speelplaats en een open speelruimte. Aan de infrastructuur moet zelfs niet veel aangepast worden. Een aantal wanden moeten geplaatst worden om klasjes te scheiden en er moeten een aantal aanpassingen aan de wc’s gebeuren zodat die geschikt zijn voor de kleuters.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise