Hangjongeren gooien raam dienstencentrum in

 

De politie krijgt de laatste tijd heel wat klachten over overlast veroorzaakt door jongeren in de omgeving van het park Ter Borre, het Sint-Amandsplein en het Cultureel Centrum in Strombeek-Bever. Het gaat over voetballende jongeren tussen geparkeerde auto’s, maar ook over vandalisme en andere gerechtelijke feiten.

In OCMW-dienstencentrum Ter Borre was het afgelopen weekend helemaal ‘prijs’. “Ze hebben een baksteen door het raam van de veranda aan de inkomhal gegooid”, zegt klusjesman Dirk De Smet, die het gat voorlopig gedicht heeft met een een houten plank. “Vermoedelijk is het een wraakactie van de hangjongeren. De gemeente heeft hier zopas een bank verwijderd een viertal meter verderop. Daar zaten ze vaak tot 2 of 3 uur ‘s nachts joints te roken of bier te drinken, uiteraard met heel wat nachtlawaai tot gevolg.”

OCMW-voorzitter Trui Olbrechts (CD&V) heeft al met de politie samengezeten. “Het is de eerste keer dat ik weet dat het zover gaat”j zegt ze. “We moeten hard optreden tegen criminele feiten maar anderzijds ook preventief te werk gaan door jongeren kansen te bieden. Maar ik wil zeker niet minimaliseren wat er gebeurd is.”

“Dit is al een hele tijd aan de gang”, zegt waarnemend burgemeester Chris Selleslagh (Open Vld). “Auto’s worden beschadigd, banken kapot gemaakt en nu dus ook ramen ingegooid. De politie gaat voortaan dan ook harder optreden.”

Bij de Grimbergse politie wordt dit niet met zoveel woorden bevestigd. “Het fenomeen ‘rondhangende jongeren’ is van alle tijden”, luidt het. “Zeker in de vakantieperiodes vertoeven veel jongeren op straat, zo ook in Strombeek. Wanneer er een klacht komt, geven wij hier sowieso gevolg aan. We lassen wel zogenaamde ‘zomerpatrouilles’ in naar locaties waar geregeld overlast wordt gemeld…”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise
Activiteiten van uw vereniging gratis in onze agenda? Klik hier!