Eddy Merckx-route verlegd langs kunstwerk

 

De Eddy Merckx-fietsroute in Wolvertem is door de provincie ongeveer 400 meter verlegd. Daardoor komen de wielerliefhebbers voortaan ook automatisch voorbij aan het kunstwerk ter ere van de Kannibaal, dat zopas aan het administratief centrum werd ingehuldigd. “De route komt aan jeugdhuis Knodde naar omhoog tot aan de kerk en volgt vervolgens de Stationsstraat om dan links de Tramlaan te nemen langs het monument. Vervolgens fiets je langs de Guido Gezellelaan terug naar de oude route”, legt cultuurschepen en fervent wielertoerist Marcel Belgrado (CD&V) uit. “Ik denk dat er bij de zowat 37 km van de oorspronkelijke route zowat 1,5 km is bijgekomen.”

Belgrado beseft ook dat er iets moet gebeuren aan de soms erbarmelijke staat van de fietsroute. “Onder meer in Rossem is het pad van amper 1 meter breed helemaal overgroeid door gras en onkruid. Je hebt nog maximaal 20 centimeter ‘speling’ om op te fietsen. Dat is uiteraard niet comfortabel. Ik ga dan ook met de milieuambtenaar afspreken dat het nodige wordt gedaan opdat de route er snel terug deftig bijligt.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise