22 trage wegen krijgt bord met naam en nummer

De trage wegen in Meise worden in ere hersteld. Momenteel worden borden geplaatst aan liefst 22 voetwegen, waarvan sommige zelfs door privaat domein lopen. De aankoop en plaatsing van de borden gebeurt op kosten van de provincie. De gemeente moet instaan voor het onderhoud.

“Deze borden zetten onze inwoners aan om deze voetweg uit te proberen en het traject te ontdekken. Trage wegen bieden namelijk veilige, maar ook aangename verbindingen naar bijvoorbeeld school, werk, station of dorpscentrum”, zegt schepen van Mobiliteit Willy Kerremans (N-VA). “De borden bevatten naast het logo van Meise, de nummer van voetweg, de naam van het dorp en naam van de weg. De nummer van de weg vindt zijn oorsprong in de ‘Atlas van de Buurtwegen’ van 1841. De voetweg kreeg ook een naam. Ofwel de oorspronkelijke naam van de voetweg uit de Atlas, of een toepasselijk lokaal toponiem.”

De huidige bebordingsactie omvat niet alle trage wegen van de gemeente. “Maar wel specifiek deze die door hun onbekendheid minder zichtbaar zijn, of minder frequent worden gebruikt. Momenteel worden er 22 voetwegen aangeduid met 44 borden. Onder andere ook voetweg 34 gelegen aan de Brussegemsesteenweg, en deels door een privaat domein loopt. Voor de duidelijkheid worden hier bijkomende borden geplaatst om de gebruiker door het gedeelte op privaat domein te loodsen.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise