Daalstraat krijgt twee verkeersdrempels

Affligem legt volgende maand twee verkeersdrempels aan in de Daalstraat in Teralfene, meer bepaald aan de huisnummers 191 en 197.

In dit deel van de straat gebeuren de laatste jaren veel ongevallen, waarbij ook een voetganger verongelukte. Snelheidsmetingen van de politie tonen aan dat veel autobestuurders er sneller rijden dan de toegelaten 50 km per uur.

De Daalstraat, tussen Jan Baptist Callebautstraat en Kortenbos, wordt afgesloten vanaf woensdag 3 juni tot en met  vrijdag 19 juni voor de werkzaamheden . Er wordt een omleiding voorzien langs Kortenbos en de Balleistraat.

Volgens de planning wordt van 3 tot en met 5 juni de eerste drempel aangelegd. De tweede drempel wordt aangelegd van 8 tot en met 10 juni. Van 11 tot en met 19 juni wordt alles afgewerkt en wordt ook het voetpad aangepast. De gemeente voert de werkzaamheden in eigen beheer uit.

‘We kiezen voor betonnen verkeersdrempels omdat deze het meest effectief en duurzaam zijn om de snelheid van het verkeer te beperken’, zegt schepen van Openbare Werken Guy Uyttersprot (N-VA).

‘Ze vervormen of breken niet, zijn eenvoudig te plaatsen en herbruikbaar. De verkeersdrempelelementen hebben bovendien een slijtvaste witte betonnen belijning, wat een blijvend mooie uitstraling garandeert.’