Aannemer kleeft zelf snelheidsbeperking op verkeersbord

Een aannemer die momenteel werken aan het uitvoeren is in de Kapellelaan in Meise had blijkbaar niet voldoende verkeersborden met ’30 kilometer per uur’ in voorraad, want in de Alfred Van Campenhoutlaan plaatste hij een verkeersbord met een uitgeprint blad met het getal ’30’ op. “Het is een raar zicht”, zegt oppositielid Virginie De Klippel (Open Vld). “Dit heb ik nog nooit gezien. Wat als mensen zelf dergelijke papieren op de verkeersborden beginnen te kleven?”

“Ik zie er niet echt een probleem in”, reageert schepen van Mobiliteit Willy Kerremans (N-VA). “De aannemer had het opschrift ’30’ eerst met stickers op het verkeersbord gekleefd. Misschien kwamen de stickers door het mindere weer los en heeft hij het nu met een blad vervangen. Veel verschil maakt dat eigenlijk niet. De mensen weten dat ze er 30 kilometer per uur mogen rijden en dat is wat telt. De verkeersveiligheid is prioritair.”  

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise