Moeder en twee tieners omgekomen in Denderleeuw, trucker test positief op drugs (+ video's)

Bij een zwaar verkeersongeval vielen vrijdagmiddag drie doden en tien gewonden op de expresweg N45 tussen Ninove en Aalst in Denderleeuw. Eén gewonde is er zeer ernstig aan toe, maar is niet in levensgevaar.

Een vrachtwagen ramde rond 13 uur aan volle snelheid zeven voertuigen die stil stonden voor het rood licht aan het kruispunt met de Hoogstraat en de Iddergemsesteenweg. De meeste voertuigen zijn compleet verhakkeld.

De vrachtwagenchauffeur die het ongeval veroorzaakte, een 33-jarige man, legde een positieve drugtest af, zo meldde het Oost-Vlaamse parket deze namiddag. Het parket vraagt zijn aanhouding.

De drie dodelijke slachtoffers zijn een moeder en haar twee (tiener)kinderen uit Ninove. 

De omgeving is al meer dan vijf uur volledig afgezet, de hulpdiensten zijn ter plaatse.

‘Volgens de eerste bevindingen reed een vrachtwagen in op een rij auto’s’, meldt Caroline Jonckers van het parket Oost-Vlaanderen.

‘Hierdoor kwamen de auto’s onderling in aanrijding en werd onder meer een auto gekatapulteerd bovenop een andere auto, met daarin een aantal personen. In totaal zijn er zeven personenwagens en de vrachtwagen betrokken bij het ongeval.’

Het medisch interventieplan, het psycho-sociaal interventieplan en het gemeentelijke rampenplan van Denderleeuw werden meteen afgekondigd onder leiding van de burgemeesters van Denderleeuw en Haaltert.

De dienst Slachtofferbejegening werd ingeschakeld om de nabestaanden op de hoogte te brengen.

De gewonden, waaronder dus één zwaargewonde, werden door de hulpdiensten overgebracht naar de ziekenhuizen in Aalst.

Andere betrokkenen en hun familie werden ter plaatse opgevangen op het politiecommissariaat van de zone Denderleeuw-Haaltert, dat zich vlakbij de plaats van het verkeersongeval bevindt.

De N45 werd afgesloten in de richting van Ninove naar Aalst, net als het kruispunt met de Hoogstraat.

De hulpdiensten maken momenteel de rijweg vrij.