Rode Duivels op groot scherm in Meise

Ook in Meise barst volgende maand de WK-gekte volop los. De vereniging ‘Meise Boven’ zorgt ervoor dat minstens drie wedstrijden van de Rode Duivels op groot scherm worden uitgezonden.

Dat gebeurt net als met de beslissende kwalificatiematch tegen Kroatië rechtover de kerk en in samenwerking met de gemeente en de plaatselijke verenigingen zoals chiro Sint-Brixius-Rode. Een deel van de opbrengst gaat ook naar hen.

‘We hebben een akkoord met de gemeente voor vier wedstrijden. De drie voorrondemachten plus de eventuele 1/8ste  finale als ze doorstoten’, zegt organisator Bram De Ridder.

‘Het evenement wordt opnieuw gratis. We gaan de toog nog wat uitbreiden en er zullen ook heel wat drank- en eetstandjes staan. Er komt ook een sponsortent waar cava en champagne wordt geschonken. Ook daar is iedereen welkom.’

‘Tijdens die kwalificatiematch telden we 700 à 750 aanwezigen en we rekenen nu op minstens even veel volk. Er is ook een dj van de partij die voor ambiance zal zorgen voor, tijdens en na de match.’

Op 17 juni spelen de Rode Duivels tegen Algerije (18 uur), op 22 juni tegen Rusland (18 uur) en op 26 juni tegen Zuid-Korea (22 uur).

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise