Provincie steunt Grimbergse Koestertuinen

De provincie Vlaams-Brabant geeft een subsidie van 7.175 euro voor het natuurproject ‘De Grimbergse Koestertuinen’.

Het Grimbergs natuurproject is een onderdeel van het Maalbeekvallei-project. Bij de analyse van dit gebied is de gemeente tot de vaststelling gekomen dat tuinen onmisbare schakels vormen om de groene natuureilanden te verbinden.

 ‘Via het project ‘Koestertuinen’ wil de gemeente de particuliere inwoners betrekken bij het herstel van de natuurkwaliteit van het gebied door acties te ondernemen rond private tuinen,’ legt schepen van leefmilieu Eddie Boelens (Groen) uit.

‘Dit project wordt afgestemd op de gemeentelijke koesterburen, waarbij de ringmus als ‘mascotte’ voor de actie zal ingezet worden. Deze tuinvogel zal zeker baat hebben bij de geplande bevorderingen van het leefgebied.’

Inwoners, scholen en verenigingen zullen aangespoord worden om mee te werken. ‘Zo gaan we een wedstrijd rond natuurtuinen en een samenaankoop van tuinmaterialen organiseren waaraan alle inwoners kunnen deelnemen’, aldus Boelens.

‘Het project heeft als doelstelling de provinciale campagne koesterburen tot bij de inwoners te brengen en tegelijkertijd het leefgebied van de ringmus te verbeteren.’

 

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise