'Internationale jumping voor 30.000 man'

Op de terreinen van de Stephex Group in Wolvertem (Meise) wordt eind augustus een internationale jumping georganiseerd. Daarop worden liefst 30.000 bezoekers verwacht. De organisatie onderstreept dat het geen exclusief onderonsje wordt. ‘Het wordt een driedaags publiek evenement met ook optredens waar we de hele gemeente willen bij betrekken’, klinkt het.

Stephex Group heeft in Meuzegem een terrein van 35 hectare ter beschikking. Manager Stephan Conter heeft er een diverse business uitgebouwd gaande van paardenwagens, mobilhomes, handel in paarden en ook ruitersport. Dat sportieve segment kwam er als laatste bij maar leverde intussen ook al de nodige successen op.

‘We hadden dit al eerder kunnen doen maar nu was het moment echt rijp om zo’n evenement op poten te zetten’, legt Frederik De Backer, de verantwoordelijke voor de organisatie, uit.

‘Alle grote wereldsteden hebben een groot paardensportevenement. Brussel had dat ook tot voor enkele jaren ook maar dat is intussen weggevallen. Dit is een eerste aanzet om Brussel terug tussen die andere wereldsteden te zetten. In eerste instantie zal deze jumping nu hier plaatsvinden. Maar op termijn verhuizen we dan misschien wel naar de Heizel.’

Alle elementen zijn alleszins voorhanden om er van 21 tot 24 augustus een spetterend feest van de maken. ‘De week nadien vinden de Wereldruiterspelen plaats in Caen. We maken ons dan ook sterk dat we de beste ruiters van de wereld naar hier kunnen halen voor hun laatste generale repetitie.’

Ondanks dat er liefst 30.000 bezoekers verwacht worden zal er van overlast geen sprake zijn. ‘Er is genoeg parkeerplaats op het terrein zelf en ook de verbindingswegen vanaf de snelweg tot hier zijn ideaal’, vervolgt De Backer. ‘Het wordt ook een publiek evenement, dus geen rijkeluisgedoe. We willen er de hele gemeente bij betrekken. Iedereen is dan ook welkom. Op vrijdag- en zaterdagavond zal er trouwens ook telkens een optreden plaatsvinden. De eigenlijke Grote Prijs wordt op zondagmiddag verreden maar er zullen wedstrijden zijn op alle niveau’s.’

De organisatie in Wolvertem staat overigens los van de jumping in Aalst, waar de Stephex Group ook bij betrokken is, en die nu al voor het tweede jaar niet zal kunnen plaatsvinden door vergunningsperikelen. ‘We maken ons echter sterk dat die jumping volgend jaar wel terug kan doorgaan. Het evenement in Wolvertem staat echter op zichzelf en was er anders ook gekomen’, aldus nog De Backer.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise