Eerste steen voor Merchtems recyclagepark (+ foto’s)

De Merchtemnaren zijn verwoede bezoekers van het recyclagepark. Merchtem was één van de eerste gemeenten in de provincie met een ‘bakkenpark’ en zijn inwoners staan op de tweede plaats als het op recycleren aankomt. Omdat het huidige park echt te klein was geworden, werd uitgekeken naar een nieuw.

“Het verhaal van het recyclagepark heeft langer geduurd dan we gehoopt hadden maar we zijn toch blij de eerste steen te kunnen metselen van een gloednieuw recyclagepark waar de modernste technieken en inzichten toegepast worden,” schetste schepen David De Vlack (LVB). Bij dat metselen kreeg hij de hulp van collega schepen Paul Van den Eynde, een man van stiel, en burgemeester Eddie De Block (beiden LVB).

Het nieuwe recyclagepark bestaat uit twee gedeelten die met een slagboom en een weegbrug van elkaar gescheiden worden: een gratis gedeelte en een gedeelte waar moet betaald worden om afvalstoffen achter te laten. Het grootste deel van het recyclagepark, daar waar de verzamelbakken staan, wordt aangelegd ‘in een put’ zodat de meeste afvalstoffen vanop heuphoogte in de bakken gekieperd kunnen worden

Wat moet betaald worden, wordt bepaald door een systeem van weegbruggen die het verschil meten tussen binnenkomende en buitenrijdende wagens. “Als gemeentebestuur zullen we onze bevolking blijven motiveren om afvalstoffen te vermijden en te recycleren,” aldus burgemeester Eddie De Block.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk
Topartikels bij Goeiedag.be