Oud schoolgebouw Imde verkocht voor 451.000 euro

Het oude schoolgebouw van Imde in de Beekstraat is verkocht voor 451.000 euro. Tijdens de tweede koopdag trok B&B Design, een lokaal bedrijf, aan het langste eind. Zij gaan in het pand, dat dateert uit 1872, bureau’s, opslagruimte en wonen combineren.

De gemeente had geen functie meer voor het pand waarin tot 1977 werd les gegeven. Sindsdien werd het voorste gedeelte nog bewoond door de directeur en zijn vrouw maar sinds vorig jaar stond het leeg. De lokale verenigingen gebruikten het pand ook om te vergaderen.

‘Er zullen geen zware structurele ingrepen aan het gebouw zelf gebeuren’ , weet eerste schepen Sonja Becq (CD&V).  ‘Mensen die er naar school geweest zijn, kunnen er dus met een zekere nostalgie naar blijven kijken.’

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise