Oase bouwt nieuw woonzorgcentrum in hartje Wolvertem

In hartje Wolvertem verrijst binnenkort een nieuw rusthuis met daarnaast ook 75 assistentiewoningen. Het gaat om een nieuwbouw voor het huidige woonzorgcentrum Oase op de Kapellelaan.

‘We gaan voor een ambitieus en toch betaalbaar woonproject op een terrein van ongeveer een hectare gelegen tussen de Lidl en de Guido Gezellelaan’, legt directeur Bart Peeters uit. Oase wil een gediversifieerde serviceresidentie uitbouwen waar senioren naast elkaar in harmonie kunnen leven.

‘We willen in ons woonzorgcentrum verschillende woonvormen onder hetzelfde dak aanbieden. Het spreekt voor zich dat in de assistentiewoningen senioren terechtkunnen die nog heel zelfstandig zijn. Zij zullen wel gebruik kunnen maken van een oproepsysteem als ze hulp nodig hebben. In het eigenlijke rusthuis zitten dan de meer zorgbehoevende senioren. De opvatting is dat er op die manier een soort opschuifsysteem ontstaat.’

Al bijna volzet

Iedereen in het huidige rusthuis verhuist uiteraard mee. ‘In het rusthuis zelf voorzien we 80 bedden. Daarnaast komen er 75 assistentiewoningen. 25 komen in een bouwlaag boven het rusthuis, de overige 50 worden voorzien in het naastliggende gebouw. Ondergronds blijft dat wel verbonden met het rustoordgebouw opdat de dienstverlening ook ‘s nachts gewaarborgd blijft.’

De bouwwerken van het rusthuis en de assistentiewoningen moeten ten laatste deze maand van start gaan.

In de 75 assistentiewoningen zijn zowat 100 bedden voorzien. En die slaan aan. ‘ We zijn nu al zo goed als volzet.’ De eerste bewoners zullen hun intrek kunnen nemen in het najaar van 2015.

Meer info: www.residentie-oase.be.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise