Inbrakenplaag in Wolvertem

De voorbije maand werd op minstens twintig verschillende plaatsen ingebroken. Onder meer gemeenteraadslid Jan Lathouwers (Open Vld) kreeg ongewenst bezoek in zijn bedrijf op de Veilinglaan. ‘Het bureel werd helemaal overhoop gehaald’, vertelt hij. ‘Ze hebben een kluis uitgebroken en zijn ervandoor gegaan met geld en waardepapieren. Het is een plaag hier in de buurt van Rossem en Imde.’

‘Er was in die periode sprake van twee Ă  drie feiten per nacht’, geeft commissaris Luc Schellemans van de politiezone KLM toe. ‘Er is dus inderdaad een verhoging zonder dat die al meteen onrustwekkend moet genoemd worden. We moeten dit wel in de gaten houden want elke inbraak is er een te veel.

Waakzaamheid

Er valt geen lijn te trekken in het tijdstip van de inbraak. Enerzijds is het wel duidelijk dat er twee groepen aan het werk zijn. De ene is bezig met tuinhuisjes, voertuigen en werven van woningen. Dan zijn er nog de klassieke woninginbraken. We hebben twee interventieploegen permanent ’s nachts op de baan. Dat verhogen ligt moeilijk gelet op het aantal manschappen waarover we beschikken. We laten hen wel maximaal in Wolvertem patrouilleren.’

Burgemeester Jos Emmerechts (CD&V) roept intussen op tot extra waakzaamheid. ‘Al wie verdachte handelingen ziet, vooral ’s nachts, moet niet twijfelen en meteen de politie bellen’, zegt hij.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise