Werken aan natuurgebied De Valier gestart

Het Agentschap Wegen en Verkeer is in de stationsomgeving van Liedekerke gestart met de eerste werken aan het natuurgebied De Valier. In de omgeving van het station krijgt De Valier een nieuwe indeling met meer ruimte voor water wat het overstromingsgevaar in de omgeving gevoelig vermindert.

Bovendien zijn er ecobruggen aangelegd die de lokale fauna en flora niet zullen verstoren. Ook in 2017 werkt Wegen en Verkeer verder aan de vernieuwing van dit deel van het natuurgebied.

station Liedekerke nieuw station
klik op foto om te vergroten

De bouw van het nieuwe stationsgebouw schiet intussen goed. Als de huidige planning wordt gerespecteerd, zijn de ruwbouwwerken klaar in het voorjaar van 2017. Zodra het station volledig afgewerkt is wordt door Wegen en Verkeer het stationsplein af gewerkt.

Infrabel werkt de perrons (eerste fase) en de nieuwe toegangstrappen ook af in het voorjaar van 2017. Tegelijk worden de perronluifels en de draagstructuur van de liften geplaatst. Pas nadien kunnen de nieuwe toegangen in gebruik genomen worden.

station Liedekerke parking Begijnenmeers
Klik op foto om te vergroten

De nieuwe parking ter hoogte van de Nijverheidszone Begijnenmeers, die intussen alweer volop in gebruik is, wordt ook voorzien van het nodige groen. De aannemer plant bomen en hagen en brengt schors aan op de bermen.

Ook de werkzaamheden aan de oude tunnel zijn gestart. Die gaat als fietstunnel deel uitmaken van de nieuwe fiets- en voetgangersroute langs de recent geplaatste fiets- en voetgangersbrug. Er komen ook fietsenstallingen.

De site van het oude stationsgebouw zal in de toekomst ook dienst doen als parking. In de zomer van 2017 start Wegen en Verkeer hier met de bouw van een nieuwe parking.