Liedekerke verliest Eugène “met de smalste garage” (+ video)

In Liedekerke overleed Eugène Breynaert (94), de man die beroemd werd in Vlaanderen door de opmerkelijke wijze waarop hij zijn Fiat Panda in zijn piepkleine garage parkeerde.

Het nieuws werd gemeld door Vlaams parlementslid Katia Segers (SP.A). Breynaert was al vele jaren een actief lid van de socialistische gepensioneerdenbond in Liedekerke.

‘Onze lieve, wijze, unieke Eugene is niet meer’, meldt parlementslid Katia Segers op haar Facebook-pagina. ‘Hij overleed op 93 jaar. Nog maar vorige maand sprak ik hem, toen hij zoals steeds enthousiast present was op het seniorenfeest. Dansen deed hij niet meer. Koester zeer warme herinneringen aan deze unieke man. Vaarwel, lieve Eugene. Mijn diepste medeleven aan de familie.’

Het filmpje uit “Man Bijt Hond” in 2010, waarin hij demonstreerde hoe hij zijn Fiat Panda van 1,49 meter haarfijn parkeerde in zijn garage van 1,55 meter, werd een instant klassieker in de Vlaamse televisiegeschiedenis. Het was destijds het eerste Vlaamse filmpje dat in geen tijd vlot boven het miljoen views ging.

Zelf was Eugène niet opgezet met die plotse mediabelangstelling. “Had ik het geweten, ik had ze allemaal wandelen gestuurd”, reageerde hij.

Toch mocht Karen Damen vier jaar later voor het Vier-programma “Het beste moet nog komen” ook eens proberen om het autootje geparkeerd te krijgen. Dat ging haar overigens niet zo goed af.