Oud-Eendracht keeper Pie Van Der Meirsch (82) overleden

De legendarische Eendracht-doelman Pierre “Pie” Van Der Meirsch (82) is overleden. De doelman was actief bij Eendracht Aalst van 1951 tot 1962 en wordt beschouwd als Ă©Ă©n van de beste doelmannen uit de clubgeschiedenis.

Zijn bijnaam was Zamora, een naam die hij kreeg toen hij op een befaamd jeugdtornooi in Barcelona iedere bal pakte tegen de Spanjaarden. Pie was voorbestemd om cafébaas te worden.

Hij werd geboren boven het toenmalige cafĂ© De Mich, op de hoek van de Dendermondsesteenweg en het Van Geemstraatje. Na zijn eerste cafĂ© in de Molenstraat runde hij nog verschillende Aalsterse cafĂ©s. In de Gentsestraat naast De Bisschop maar vooral cafĂ© De Zeshoek (nu een computerwinkel) en cafĂ© ’t Hoeksken (Pieter Coeckestraat).

(Foto: Eendracht Aalst)

Nieuwsbrief

Je zou ook interesse kunnen hebben in...