Oud-Eendracht keeper Pie Van Der Meirsch (82) overleden

De legendarische Eendracht-doelman Pierre “Pie” Van Der Meirsch (82) is overleden. De doelman was actief bij Eendracht Aalst van 1951 tot 1962 en wordt beschouwd als één van de beste doelmannen uit de clubgeschiedenis.

Zijn bijnaam was Zamora, een naam die hij kreeg toen hij op een befaamd jeugdtornooi in Barcelona iedere bal pakte tegen de Spanjaarden. Pie was voorbestemd om cafébaas te worden.

Hij werd geboren boven het toenmalige café De Mich, op de hoek van de Dendermondsesteenweg en het Van Geemstraatje. Na zijn eerste café in de Molenstraat runde hij nog verschillende Aalsterse cafés. In de Gentsestraat naast De Bisschop maar vooral café De Zeshoek (nu een computerwinkel) en café ’t Hoeksken (Pieter Coeckestraat).

(Foto: Eendracht Aalst)