Tai Chi vereniging Liedekerke uit de startblokken

Liedekerke heeft er een nieuwe sportclub bij voor liefhebbers van Tai Chi.

Enkele jaren geleden richtte de Gezinsbond van Liedekerke een reeks Tai Chi-lessen in. Een harde kern bleef verder doen in Roosdaal onder begeleiding van Theo Van Den Boeck, onder meer Thérèse De Meirsman en Conny De Petter.

Zij hebben nu, samen met de nieuwe leraar Martin Strynck, de ‘Tai Chi Vereniging Liedekerke’ opgericht. De bedoeling van de drie Liedekerkenaren is om nieuwe mensen aan te trekken die deze Chinese bewegingskunst willen leren kennen.

In oorsprong is Tai Chi (taijiquan) een gevechtskunst die in het geheim overgedragen werd binnen familieclans, maar het groeide uit tot een bewegingskunst die de gezondheid bevordert, zowel lichamelijk als geestelijk.

Het is heel toegankelijk voor zowel jong als oud omdat iedereen vanaf zijn eigen startpunt zijn eigen evolutie doormaakt, zonder gordels of rangen.

De gezondheidsvoordelen zijn talrijk: valpreventie bij ouderen, versterken van de botten, soepel maken van pezen en gewrichten, een slechte lichaamshouding corrigeren, je organen masseren, concentratie verbeteren, spierspanning door stress wegkrijgen, emotionele blokkades opheffen, letterlijk en figuurlijk meer ruimte geven aan jezelf, een kalme geest ontwikkelen.

tai chi liedekerke 1bIn Liedekerke wordt de Hemelberg Middenvorm (Zuidelijke school) van de Yang Stijl beoefend.

Lesgever Martin Strynck beoefent al 15 jaar Tai Chi, volgde les bij Theo Van Den Boeck en tot op heden bij Eddy Present. Hij volgde een basisjaar Traditionele Chinese Geneeskunde en een module Medische Qigong, gekaderd in een postgraduaat van het OTCG in Antwerpen.

De lessen gaan vanaf 24 september door op donderdagavond van 20.30 uur tot 22 uur in de sporthal Heuvelkouter van Liedekerke.

Wie wil kennismaken, kan deelnemen aan de drie gratis initiatielessen op 24 september, 1 en 8 oktober. Op voorhand inschrijven is niet nodig en je kan ook gerust naar één of twee van de drie initiatielessen komen.

Losse kledij, gemakkelijke, platte, dichte schoenen en een open geest zijn aanbevolen. Ideaal is om met een groep beginners samen te starten, maar een vrije instap tijdens het jaar is mogelijk. Je kan altijd 2 maal gratis komen proeven.

Een 11-beurtenkaart kost 90 euro, je betaalt dus alleen als je naar de les komt.

Meer informatie bij Martin Strynck, martin.strynck@telenet.be, gsm 0478-81.99.50 (na 18 uur) of via de Facebookpagina Tai Chi Vereniging Liedekerke.