32 kilometer mountainbikeplezier op Liedekerkse Tingelroute

In de recreatiezone Heuvelkouter in Liedekerke werd vanochtend de Tingelroute officieel ingehuldigd, een nieuwe mountainbikeroute over 32 kilometer die werd ontwikkeld in samenwerking met Bloso en de provincie Vlaams-Brabant.

De Tingelroute – een tingel is het lokale dialect voor een brandnetel – baant zich een weg door de groene gordel rond het dichtbebouwde centrum van Liedekerke.

De route zelf werd vorig jaar mee uitgetekend door drie studenten van HoGent als hun eindwerk de MTB Moorfretters.

De Tingelroute is genoemd naar de plaatselijke mountainbikeclub de Likertse Tingelbikers, die zich tevens als de peters zullen ontfermen over de route en de signalisatie.

De route passeert natuurgebieden als de Pamelse Meersen in de Dendervallei, de vallei van de Pallitsebeek, het Liedekerkebos en de Valier.

Moddervreters komen zeker aan hun trekken, want in het Dendergebied zijn de paden soms echt drassig. Van de 32 km is 42 procent off-road en de mountainbikeroute krijgt twee sterren, wat betekent dat enige ervaring in het mountainbiken toch is aangeraden.

De mountainbikelus sluit ook aan op de routes van de omliggende gemeenten Denderleeuw, Ninove, Affligem, Roosdaal en Ternat.

GPS-tracks van de verschillende lussen kun je downloaden via www.vlaamsemountainbikeroutes.be.