Fase D aan station Liedekerke vanaf 28 april

Op 28 april worden de werkzaamheden van fase C (Affligemstraat tussen de spoorweg en de rotonde aan de kant van de oneven huisnummers) afgerond en vatten de werkzaamheden van fase D – Affligemstraat tussen de spoorweg en de rotonde aan de kant van de even huisnummers en de ventweg – aan.

De verkeersomwikkeling rondom de rotonde wordt dan gewijzigd. De parkeerplaatsen langs de ventweg worden buiten dienst gesteld. De parkeerplaatsen voor de handelaarszaken zijn vanaf dan terug in gebruik.

De werkzaamheden in fase D zullen duren tot eind augustus 2014.

De bypass die werd gerealiseerd wordt vanaf deze omschakeling eveneens opengesteld worden voor het verkeer. De bypass werd aangelegd opdat het verkeer op de rotonde vlotter kan rijden.

stationsomgeving liedekerke 2014-04 3

Het verkeer dat van de E40, Teralfene en Denderleeuw komt en in de richting van het centrum van Liedekerke rijdt, moet nog steeds de omleidingslus volgen.

Op de figuur hierboven is route A verkeer van Liedekerke centrum naar Teralfene of Denderleeuw en route B verkeer van Liedekerke centrum naar E40

Werkzaamheden Affligemstraat (fase D)

Zodra de bypass is opengesteld, start de aannemer met fase D. Tijdens die fase vinden de meest cruciale rioleringswerken plaats.

De aannemer plaatst in deze fase twee constructies van 7 meter op 1,6 meter om twee rijen kokers van 1,25 op 2,5 meter te kunnen plaatsen, met aansluiten op de riolering over een afstand van 70 meter.

Deze kokers dienen om de buffering van het regenwater aan te leggen en het gebufferde regenwater vertraagd te laten aflopen naar de riolering.

Tegen het bouwverlof (half juli) zijn alle toegangen beschikbaar.

De handelaars blijven tijdens de werken steeds bereikbaar.

stationsomgeving liedekerke 2014-04 2