Peter Robijns, derde beste Belg ooit in zandmarathon, vraagt Carla ten huwelijk

Peter Robijns (43) uit Merchtem is een man van staal. Hij eindigde als derde beste Belg ooit in de Marathon des Sables, een wedstrijd van 250 km in de Marokkaanse Sahara. Hij was zelfs 18de op 1.100 deelnemers. Dat is zelfs voor ultraloper Peter Robijns een hele beproeving. Toch had hij na de finish nog voldoende energie over om zijn vrienden Carla ten huwelijk te vragen.

Marthon du sableUltralopers zijn taaie kerels. Peter Robijns loopt regelmatig afstanden van 100 km maar zes woestijnetappes, in het totaal 250 km, is stevige koek. Reken daarbij dat de lopers hun eigen eten en drank en beschermende kledij moeten meedragen in een rugzak.

Je kan zijn prestatie dan ook moeilijk vergelijken met om het even welke andere sportdiscipline. Peter verdient dus alle lof, dat vonden ook zijn vrienden die hem met een groot spandoek verwelkomden.

Aanzoek

Maar de gelukkigste van allemaal was zeker zijn vriendin Carla Kartounian, moeder van hun zoontje Olliver. Peter vroeg haar onmiddellijk na het overschrijden van de eindmeet ten huwelijk met een foto van haar en hun kleine spruit in de hand.

Wij wensen Peter en Carla (en Olliver natuurlijk) alvast proficiat.