Het Loopt op wieltjes (+ foto's)

‘Vrijdag 2 december: voorstelling kinderboek’ zei de uitnodiging. Het leek de zoveelste routine-opdracht voor een kleine persmedewerker maar het groeide uit tot een gebeuren dat je raakt tot in de diepere vezels van je ziel.

Vrijdag trok het derde leerjaar van ’t Luikertje naar de trouwzaal in het Opwijkse gemeentehuis. Niet alleen voor een kindertrouwpartij maar ook en vooral voor het voorstellen van een kinderboek ‘Alles loopt op wieltjes’, gebaseerd op het verhaal Femke, haar goede vrienden Nour en Mauro en al haar klasgenootjes.

‘Het loopt op wieltjes’ is een boek van Emy Geyskens en Trui Hindryckx met tekeningen van Chris Vosters. Het boek gaat over Femke die in een rolstoel zit, Nour, Mauro en al hun klasgenootjes en kwam tot stand met de steun van de verenging Onafhankelijk Leven. Peter van deze vereniging is Rob Vanoudenhoven die zelf een gehandicapte dochter Emma heeft. Rob las het boek voor alle aanwezige kinderen, ouders en grootouders.

Maar dan kwam het spannendste deel van de voormiddag voor de kinderen: niet minder dan 4 koppeltjes kregen een oefen-huwelijk van burgemeester Albert Beerens en zijn assistente Conny. Femke en Mauro mochten als eerste.

Alle kinderen kregen een vriendschapsbandje om de pols en werden getrakteerd op lekkere taart. Alle bakkers uit Opwijk hadden gratis één of meerdere taarten geschonken.

Het boek ‘Alles loopt op wieltjes’ is uitgegeven door De Goede Pers uit Averbode.