Spiegeltent en eindejaarsactiviteiten verhuizen naar Bolwerkplein

 

Het eindejaarsprogramma ‘Winters Vilvoorde’ verhuist inclusief de grote Spiegeltent naar het Bolwerkplein. De Grote Markt is zoals bekend onbruikbaar wegens de aanleg van de ondergrondse parking. Het protest van de marktkramers, die zich kantten tegen een verhuis naar het Rooseveltplein, én een dreigend immens parkeerprobleem deden het stadsbestuur voor het plein aan het cultuurcentrum kiezen.

Van 16 december tot 8 januari baadt Vilvoorde opnieuw in de eindejaarssfeer met een kerstmarkt en -shopping, retrodansfeesten in fifties-style, Bingo for Life en tal van andere hartverwarmende activiteiten. De voorbije jaren vond een en ander plaats op de Grote Markt maar die is zoals genoegzaam bekend de komende jaren herschapen in een bouwwerf.

Even werd overwogen om het Rooseveltplein te gebruiken om de Spiegeltent te plaatsen maar dat stuitte op protest bij de marktkramers die hun vast stek dreigden te verliezen.

De keuze viel uiteindelijk op het Bolwerkplein. “Ook de parkeerproblematiek heeft een voorname rol gespeeld in de beslissing”, legt burgemeester Hans Bonte (Sp.a) uit. “Doordat de Grote Markt niet beschikbaar is is er sowieso al een pak parkeercapaciteit minder in de stad. Als we dan ook nog eens het Rooseveltplein zouden wegnemen zou dit wel eens tot heel grote problemen kunnen leiden. Ik begrijp ook dat de marktkramers protesteerden tegen een mogelijke verhuis. Het is belangrijk dat hun klanten hen bij wijze van spreken geblinddoekt kunnen vinden.”

Het Bolwerkplein is volgens Bonte echter een uitstekend alternatief. “Het is groot en toch gezellig. Met de Spiegeltent en de randactiviteiten zal het plein helemaal worden ingenomen. Het feit dat door de nabijheid van het cultuurcentrum een aantal faciliteiten zoals elektriciteit en sanitair vlakbij aanwezig zijn, maakt een en ander ook een pak gemakkelijker.”

Winters Vilvoorde starten op vrijdag 16 december vanaf 19 uur. Om 19.30 uur vindt een spetterend vuurwerk plaats, gevolgd door een retroswingfeest met Radio Modern. De toegang is gratis.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise