Arnel viert 90 jaar met ‘Liekertse Kaffeklesj’

Arnel, de speciaalzaak in kook-, woon- en kado-artikelen in de Stationsstraat in Liedekerke, viert haar 90ste verjaardag op vrijdag 22 en zaterdag 23 november. Van 9 tot 18 uur is er telkens een grote ‘Liekertse kaffeklesj’.

Arnel begon in 1923 als Het Keukenpaleis, een klein warenhuis in potten en pannen, aanvankelijk aangevuld met borstels, kammen, scheermesjes, zeep en brillantine. De zaak werd uitgebaat door Melanie Asselman en haar echtgenoot, beroepsofficier Amedé Pitteurs.

In 1943 huwde Melanie’s dochter Louisa met Frans De Reuse en nam de zaak over. Tien jaar later kwam er naast de oorspronkelijke winkel een nieuwe winkel.

In 1969 werd Frans gemeentesecretaris in Liedekerke en dat werd onverenigbaar met de winkel, zodat die in 1970 werd overgelaten aan dochter Rita.

Huwelijkslijsten

Naast het kookgerei en de geschenken kwam het accent op een nieuw fenomeen ‘de huwelijkslijst’ te liggen. In 1975 was Het Keukenpaleis opnieuw aan uitbreiding toe en werd de oppervlakte meer dan verdubbeld.

Ook in 1984 volgde een uitbreiding en in 1988 werd de winkel volledig heringericht met een sober meubilair met moderne, milieuvriendelijke verlichting en een rustgevende indruk.

Rechtstreekse invoer uit het buitenland werd in het verenigde Europa een noodzaak, zodat de eenmanszaak werd administratief omgevormd tot nv Arnel.

De vierde generatie deed haar intrede toen Elke haar moeder kwam helpen.

De nadruk kwam te liggen service, scherpe prijzen en sterke merken als Alessi, Swarovski en Villeroy & Boch.

Webshop

De huwelijkslijsten werden consulteerbaar via het internet, gevolgd door online bestellingen.

In 2006 werd de zaak opnieuw volledig heringericht, met meer aandacht voor het kookgebeuren, het creëren van sfeervolle hoekjes en ruimte voor de juwelencollecties van Swarovski en Pandora.

Trendy tableware en het interieurhoekje konden vanaf 2007 terecht in een nieuwe uitbreiding van 70 m².

In 2012 lanceerde Arnel een eigen webshop met ruim dan 3.000 artikels online en op voorraad. Leveringen gebeuren daags na de bestelling en, indien gewenst, met cadeauverpakking.