Yanick Dehandschutter ontvangt ‘Sommelier Award’ van Michelin

Yanick Dehandschutter van sterrenrestaurant Sir Kwinten in Sint-Kwintens-Lennik haalde de afgelopen jaren als sommelier vrijwel elke titel die er te winnen valt. Dat hij bij de besten is in zijn vak, wordt nu ook bewezen met het ontvangen van nog maar eens een nieuwe titel: de ‘Sommelier Award’ van Michelin. Yanick werd eerder al bekroond tot ‘Eerste Sommelier van België’ in 2012, ‘Beste Sommelier van België’ in 2013 en ‘Sommelier of the Year 2015′. In 2019 won Dehandschutter nog de prijs voor ‘Sommelier van het Jaar’ bij Gault&Millau. Onlangs raakte nu ook bekend dat hij de ‘Sommelier Award’ van Michelin heeft gewonnen, een award dat hij tijdens de uitreiking van de Michelinsterren mocht ontvangen, aangeboden door wijnhuis Ruffus. Zeg maar beter de ‘Beste Sommelier van het Jaar’-prijs van Michelin. Bovendien maakte Michelin ook bekend dat Sir Kwinten hun Michelinster mag behouden. Restaurant Michel in Groot-Bijgaarden alsook Brasserie Julie in Sint-Martens-Bodegem behouden in onze regio ook hun Michelinster.

Topartikels bij Goeiedag.be
Meer kort nieuws