Brouwerij Vrijstaat Vanmol en Alvinne vallen in de prijzen met hun ‘Bloedarend’

Erwin Vanmol (55) en Jan Panneels (21) van Vrijstaat Vanmol in Lennik mochten een zilveren medaille in ontvangst nemen voor hun bier ‘Bloedarend’ tijdens de Brussels Beer Challenge. Het Pajotse duo maakte dit rood speciaalbier samen met Glenn Castelein van brouwerij Alvinne. Deze Belgian Raw Ale is een echt prijsbeest, want de Bloedarend won al goud op de Frankfurt International Beer Trophy en zilver op het Concours International de Lyon in Frankrijk. “Raw Ales zijn nieuw in België”, vertelt brouwer Erwin Vanmol. “Bij het brouwen van het wort wordt in tegenstelling tot bij andere bieren het kookpunt niet bereikt. Voor onze Bloedarend gingen we niet hoger dan 88°C. Deze brouwmethode, die teruggaat tot de vroege middeleeuwen, zorgt in combinatie met een speciale gist voor een verrassend fris en fruitig resultaat.” 

In totaal wisten Erwin en Jan dit jaar al 8 prijzen bijeen te sprokkelen op internationale bierwedstrijden. In Lyon wonnen ze naast het zilver voor de Bloedarend ook de prestigieuze Médaille d’Or voor hun Gronckel Quadrupel, en op de iBeerian Awards in Portugal werd elk van hun vier Gronckel-bieren beloond met een award. 

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland