Andreas Masius krijgt gedenksteen

In Lennik werd de humanist Andreas Masius gehuldigd. De inmiddels overleden inwoner vierde zijn symbolische 500ste verjaardag en kreeg daarvoor een gedenkplaat cadeau.

Zo’n 500 jaar geleden werd Andreas Masius geboren in Lennik. Ter ere van dat ‘jubileum’ werd woensdag op het Andreas Masiusplein een gedenktplaat onthuld voor deze beroemde humanist. Masius was een katholiek priester, exegeet, humanist, rechtsgeleerde, diplomaat en geleerde in de oriëntalistiek.

Hij stierf op 7 april 1573 in Zevenaar waar, 400 jaar later, in het stadshart een plein naar hem genoemd werd. In juni 1978 volgde Lennik dit voorbeeld met het Andreas Masiusplein.

Op dat plein werd gisteren een gedenkplaat onthuld ter nagedachtenis van de beroemde humanist.

Op de festiviteiten rond de onthulling was onder meer Theodor Dunkelgrün aanwezig. Hij kwam er zijn doctoraat over Andreas Masius toelichten. Ook de burgemeester van het Nederlandse Zevenaar was aanwezig. Hij kwam Lennik feliciteren met de viering.