Heraanleg Schapenstraat kost 6 miljoen euro

Lennik plant een heraanleg van 6 miljoen euro voor de Schapenstraat. De invalsweg en de riolering worden vernieuwd.

De Schapenstraat ligt er al een tijdje niet zo denderend meer bij. Zowel het wegdek als de riolering moeten vernieuwd worden. De gemeente maakte daarvoor 6 miljoen euro vrij. Een grote hap uit het budget. “Het zijn ook ingrijpende werken”, zegt schepen van Openbare Werken, Johan Limbourg (LB). “Vooral de rioleringswerken zullen doorwegen. Daarover hebben we al een eerste werfvergadering gehad met Aquafin.”

De gemeente hoopt op 2,5 miljoen aan subsidies. “Ik hoop het dossier tegen 2017 klaar te hebben. Dan kunnen we met de werken beginnen. Ik verwacht wel wat hinder. De Schapenstraat is een belangrijke weg en de werken zullen niet snel gedaan zijn. Dat is jammer, maar het kan nu eenmaal niet anders.”

De gemeente plant ook nog enkele andere werken. De opvallendste zijn ongetwijfeld die in de Frans Van der Steenstraat en de Frans Luckxstraat. “Daar willen we het mooie, brede fietspad vanuit Pepingen doortrekken tot het centrum van Lennik. Als alles goed gaat, moet dat ook volgend jaar gebeuren.”