Cycling marathon haalt 30.000 euro op

De organisatie van de Cycling Marathon mocht dit jaar meer dan 1900 mensen met een warm hart ontvangen in de sporthal Jo Baetens te Lennik.

Voor de zevende maal organiseerde de vzw Inspiratiepunt Bert een spinning marathon ter nagedachtenis van Bert Pierreux én de strijd tegen de erfelijke slijmziekte mucoviscidose. Vele bezoekers fietsten enkele uurtjes tegen deze ziekte. Een twintigtal geoefende spinners reed zelf een volledige marathon van maar liefst 12 uur. Anderen kwamen eens langs om de sfeer op te snuiven, een pilsje te drinken of gewoon om het initiatief te steunen.

“Een dag als deze stamp je niet met een paar enkelingen uit de grond. Vele vrienden, familieleden en sympathisanten kwamen met veel plezier een handje helpen. Ook de logistieke en financi√ęle steun van de talrijke organisaties en sponsors was prachtig, het enthousiasme van de spinning-instructeurs onuitputtelijk.” zegt Koen Pierreux, organisator en broer van Bert.

Ondertussen staan de spinningfietsen terug op stal en zijn de centen geteld. De organisatie heeft afgelopen weekend samen met alle medewerkers, sponsors en partners maar liefst 30.000 euro kunnen overmaken aan de Belgische Vereniging voor de Strijd tegen Mucoviscidose en het Mucoviscidose-centrum van het UZ Brussel.

Tijdens de afgelopen zeven edities van de Cycling Marathon is al voor een totaalbedrag van 173.328 euro naar bovenstaande initiatieven gegaan tegen mucoviscidose.
Op die manier hoopt de organiserende VZW de strijd tegen deze ziekte weer een eind op weg te helpen. De organisatie wil alle deelnemers, bezoekers, sponsors, partners en de gemeente Lennik hartelijk danken voor hun bijdrage aan dit initiatief.